dijous, 25 de setembre del 2008

OPUS WAY


Del llatí opus, obra.
De l’anglès way, camí.

Es tracta d’una proposta on Ramon Brichs treballa amb diversos professionals i empreses desenvolupant el document d’un projecte artístic.
(un arquitecte, un aparellador, un enginyer d’obres públiques, un historiador, un crític d’art, un enginyer industrial, una dissenyadora gràfica, un filòsof,...)


Memòria:

La finalitat d’aquest projecte està en donar a conèixer un patrimoni, concretament un camí medieval. El projecte de restauració de la Vall Salina de Cardona ha fet que aquest camí estigui, des de fa uns anys, sota una capa de terra i sota una pista de formigó, el que aquí es proposa és un projecte viable realitzat per diversos tècnics i empreses, fent que poguem redescubrir 31,55m d’aquest camí. Alhora el fragment de formigó que en sortirà es reutilizarà per a fer un gran monument en una de les rotondes que donen accès a Cardona. D’aquesta manera allò que no servia per a res ara passarà a ser una obra d’art, amb un llenguatge contemporani que pot recordar el bater de Duchamp. L’obra final també ens aproparà al món clàssic, ja que és una rampa que mira a Roma.


En motiu de l’exposició s’edita un llibret amb el format de dossier de projecte però en A-5 , aquest té tota l’informació dels estudis tècnics del projecte i té un total de 126 planes. Plànols de l’obra, esquemes elèctrics, càlculs estructurals del formigó i de l’escultura final, fotografies, infografies,...
Donat que és una obra poc habitual també té un estudi realitzat per un crític d’art i un altre d’un professor de filosofia.